Blog

Chrome OS gebruikers krijgen toegang tot Windows desktop

De zoekgigant heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met VMWare, waardoor mensen die met een Chromebook werken via de VMWareHorizon DaaS software toegang krijgt tot je Windows desktop, je data en je toepassingen aldaar. DaaS tussen haakjes betekent Data as a Service, een van de nieuwe manieren om aan computing te doen, net zoals bijvoorbeeld Software as a Service, waarbij de software niet meer (geheel of gedeeltelijk) op je eigen computer staat, maar in de cloud zit.

Het lijkt er wel op dat Google een groot offensief ingezet heeft om de bedrijven, traditioneel de partners van Microsoft, voor zich te winnen. De ondersteuning voor WIndows XP wordt immers binnenkort (over twee maanden) stopgezet. Bedrijven bekijken dan ook wat ze nu gaan doen: upgraden naar een nieuwere versie van Windows, of de knop omdraaien en kiezen voor bijvoorbeeld Chrome OS. En de mogelijkheid om de Windows toepassingen toch te blijven draaien zou dan natuurlijk een argument kunnen zijn om die grote stap te zetten.

Weer een stapje op weg naar de dood van de desktop? Beide artikels menen dat dit het geval is. In elk geval is het een flinke bedreiging voor Microsoft, dat zijn steun voor het Windows OS stilaan ziet afkalven. Anderzijds kunnen de Google Apps en de kantoordiensten die Google aanbiedt nog altijd de vergelijking met de Office software niet aan. Via dat poortje zal Microsoft altijd toegang hebben tot de gebruiker. Tussen haakjes: recent heeft Microsoft zijn Office mooi aangepast, om ook meer een webdienst te worden à la Google Docs en C°. Een inhaalbeweging die echt wel nodig was…

Bron: http://www.netties.be/

Is dit artikel nuttig voor u?Geen nuttig artikelNuttig artikel (Nog niet beoordeeld)

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *