Blog

Google komt met Chromebox en hoopt zo beter zijn voet tussen de deur te krijgen van de zakelijke markt. De videoconferencing tool brengt Google+ Hangouts en Google Apps samen en moet online vergaderen eenvoudiger maken.

Chromebox heeft een Intel Core i7 aan boord en biedt een hd-camera, gecombineerde luidspreker- en microfoonunit en beschikt over een afstandsbediening. Volgens Caesar Sengupta, vice president Product Management, zijn de bedrijven die Chromebox hebben getest, vooral te spreken over het eenvoudige gebruik en het feit dat medewerkers elkaar tijdens vergaderingen kunnen zien, zonder dat ze bij elkaar in een ruimte hoeven zijn.

Concurrentie

De nieuwe tool van Google betekent concurrentie voor WebEx van Cisco en Lync van Microsoft. Met Google Apps richtte het zoekmachinebedrijf zich al op de zakelijke markt, maar met het relatief goedkope Chromebox (vanaf 999 dollar) wil het zijn aandeel op die markt uitbreiden. Vooralsnog wordt Chromebox door Asus geproduceerd, maar de komende maanden zullen ook HP en Dell Chromeboxen gaan aanbieden, laat Google op zijn blog weten. Chromebox is nu alleen in Amerika verkrijgbaar, later dit jaar volgen Australië, Canada, Frankrijk, Japan, Nieuw-Zeeland, Spanje en Groot-Brittannië. Het is nog niet bekend wanneer Chromebox in Nederland beschikbaar komt.

Bron: http://www.computable.nl/

Is dit artikel nuttig voor u?Geen nuttig artikelNuttig artikel (Nog niet beoordeeld)

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *