Category: Google

Ook in oktober heeft Google weer veel updates uitgebracht voor Google Apps. In de tweede week van november worden alle updates in een video gepresenteerd. Nog even geduld dus. Voor wie niet op de video wil of kan wachten is er een overzicht via deze link (PDF).

Er zijn weer tal van verbeteringen en verfijningen. Ook is in de nieuwe Google Drive het langverwachte versiebeheer voor niet-Google documenten weer teruggekeerd.

Screen Shot 2014-10-24 at 11.54.57 AM.png

0

De laatste tijd is er veel te doen om het sociale media platform Ello. Een platform met een grafische vormgeving, zonder advertenties of verplichte invoer van persoonlijke gegevens. Dat klinkt voor velen als een geduchte opvolger van Facebook, maar is het dat ook?

Ello

Ello bestaat al geruime tijd, maar de grote populariteit kwam op 23 okt jl. Toen veranderde Facebook zijn privacy-reglement dusdanig dat gebruikers voortaan alleen een profiel onder hun eigen naam mogen beheren. Vanaf dit moment liepen de gebruikersaantallen met tienduizenden tegelijk op. Reden voor ons om het sociale platform eens nader te bekijken. more

Door een toename van e-mail moeten we volgens Google een efficiëntere Inbox hebben die zich aanpast aan de wensen van de gebruiker. Met de onlangs gelanceerde dienst Inbox wil Google de manier waarop mensen e-mail gebruiken gaan verbeteren en veranderen.

 ‘We krijgen steeds meer e-mail’, betoogt Google in het nieuwsbericht. ‘De belangrijkste informatie staat verscholen in de berichten en gebruikers moeten flink hun best doen de relevante informatie boven tafel te krijgen.’ Het team achter Gmail heeft zich de laatste jaren gestort op een alternatief voor de “oude” manier van mailafhandeling en lanceert deze week de nieuwe Inbox. Een dienst die verder gaat dan het ontvangen, ordenen en verzenden van e-mail.

Met verschillende vingerbewegingen worden verschillende acties uitgevoerd. Zo kunnen e-mails gebundeld worden op categorie. Facturen zullen bijvoorbeeld samengebundeld worden. E-mails die je handmatig bundelt zullen door intelligente eigenschappen in de toekomst automatisch aan deze categorie worden toegevoegd. Ook kun je met een simpele beweging herinneringen instellen of taken maken. Daarnaast wordt e-mail automatisch geprioriteerd waardoor de belangrijkste e-mails je aandacht niet meer ontglippen.

Het klinkt nu alsof je met Inbox de controle over je e-mail volledig uit handen geeft. Echter, je moet het meer zien als een assistent die het voorwerk al voor je heeft gedaan. Inbox moet je daarnaast niet zien als een vervanger voor Gmail maar puur een experiment om in te spelen op een veranderende manier van e-mail afhandeling.

Vooralsnog mag slechts een beperkte groep de nieuwe Inbox uittesten. Geïnteresseerden kunnen een uitnodiging ontvangen door zich aan te melden via inbox@google.com.

 

0

Wachtwoorden zijn de zwakste schakel in de beveiliging. Authenticatie in twee stappen helpt dit op te lossen. Dankzij authenticatie in twee stappen kunt u ongewenste personen buitensluiten, zelfs als ze uw wachtwoord hebben. 

Met authenticatie in twee stappen wordt een extra beveiligingslaag aan uw Google-account toegevoegd. Zo kunt u de kans dat de persoonlijke gegevens in uw account worden gestolen, aanzienlijk beperken. Om zonder toestemming toegang te krijgen tot een account met authenticatie in twee stappen, hebben hackers niet alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig, maar ook uw telefoon.

Wachtwoord plus code

 

Hoe het werkt
1 Geef uw wachtwoord op
Wanneer u bij Google inlogt, geeft u zoals u gewend bent uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Google stuurt een sms, een automatische spraakoproep of de Authenticatie App genereert een unieke code. Elke code kan slechts één keer worden gebruikt.

Code generator
2 Geef de code op die u op uw telefoon heeft ontvangen

Code invoeren

 

Tijdens het inloggen kunt u laten weten niet nogmaals om een code te vragen op die computer. Uw account is nog steeds beveiligd, omdat wel naar codes wordt gevraagd wanneer u of iemand anders via andere computers op uw account probeert in te loggen.

Er zijn meerdere back-upopties voor de momenten dat uw telefoon niet beschikbaar is.

0

U kunt verwijderde Google Drive-bestanden of Gmail-berichten herstellen voor één of meer gebruikers, binnen een datumbereik dat u specificeert. Dit zorgt ervoor dat, als een gebruiker per ongeluk belangrijke gegevens verwijdert, deze gegevens niet permanent verloren gaan.

Neem het volgende in overweging bij het herstellen van verwijderde gegevens:

  • U kunt gegevens herstellen voor een individuele gebruiker op de gebruikersgegevenspagina van die gebruiker, of voor maximaal 10 gebruikers tegelijk op de pagina met de Gebruikerslijst.
  • U kunt een datumbereik selecteren om gegevens van maximaal 25 dagen geleden te herstellen.
  • Als een gebruiker anderen toegang heeft gegeven tot een Drive-item, wordt die toegang niet hersteld als u het item hersteld. De gebruiker kan indien nodig de toegang opnieuw inschakelen.
Opmerking als uw Google Apps-account Drive-opslagquota bevat voor gebruikers, kunt u de bestanden van een gebruiker niet herstellen als de Drive van die gebruiker vol is.

 more

0

Onlangs kwam Google met de mededeling dat oude admin API’s vanaf april 2015 niet meer gebruikt kunnen worden. Deze wijziging betekent dat ondersteuningsverzoeken voor deze API’s niet meer worden behandeld, en dat Apps-functies in deze API’s niet meer werken. Er is een grote kans dat u ook gebruik maakt van deze verouderde API’s. Wij raden u aan om zo snel mogelijk over te stappen op de vervangende API’s welke vergelijkbare functies bevatten.

Verouderde API Vervangende API
Admin Audit Admin SDK Reports API
Email Migration API versie 1 Email Migration API versie 2
Provisioning Admin SDK Directory API
Reporting Admin SDK Reports API
Profiles Admin SDK Directory API
Reporting Visualization Geen vervanging beschikbaar

Mocht u meer informatie willen of ondersteuning wensen tijdens het vervangen van deze API’s dan kunt u ons te allen tijden contacten.

0

Google innoveert voortdurend het product Google Apps for Work. Nieuw is de manier waarop de updates worden gecommuniceerd. Vanaf september 2014 brengt Google een YouTube video uit met een overzicht en uitleg van alle wijzigingen in de afgelopen maand. Abonneer je op dit kanaal om niets te missen.

 

 

Authenticatie is geen optie, maar een noodzaak om uw merk en online reputatie veilig te stellen. Gebruik het om jezelf te beschermen tegen domeinnaam vervalsing, phishing en spam.

Waarom is e-authenticatie belangrijk?
Om een beter beeld te krijgen van het belang van authenticatie gaan we terug naar het ontstaan van het WorldWideWeb. E-mail was ontwikkeld ter bevordering van de evolutie van het WorldWideWeb. Hierbij werd e-mail slechts door een beperkte groep toegepast, te denken valt dan aan de Amerikaanse defensie en een aantal grote universiteiten. Inmiddels is e-mail uitgegroeid tot een standaard communicatiemiddel. Omdat de core-technologie lastig te veranderen zijn er in de loop der jaren nieuwe beveiligingstechnieken toegevoegd aan de bestaande infrastructuur. Momenteel zijn de meest bekende varianten zijn de Domain Keys(DKIM), het Sender Policy Framework (SPF) en de SenderID.
Als de authenticatie niet op orde is, wordt de e-mail geweigerd of extra gecontroleerd. Deze extra controle kan er dan voor zorgen dat de e-mail als spam gemarkeerd wordt. Het is daarom ontzettende belangrijk om je e-authenticatie goed geregeld te hebben zodat e-mails zo snel mogelijk in de inbox van de gewenste ontvanger belanden.  more

0

Bekijk en bewerk bestanden voor Microsoft Word, Excel en PowerPoint zonder Office op uw computer te installeren.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een extensie in Chrome installeren. Deze extensie is in Chrome OS al standaard geïnstalleerd. Zodra de extensie is geïnstalleerd, worden Office-bestanden die u er naartoe sleept in Chrome of die u opent in Gmail, Google Drive en meer, automatisch geopend in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, waar u ze kunt bekijken en bewerken.

 more

0

Met de functie Publiceren op internet maak je de inhoud van een document zichtbaar voor iedereen door deze te publiceren op internet. Je kunt links naar het document plaatsen of het document insluiten.

Deze week heeft Google een nieuwe Publiceren op internet interface voor Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties gelanceerd. De interface maakt het makkelijker voor mensen om te begrijpen hoe document-, spreadsheet- en presentatie-inhoud kan worden gepubliceerd als een webpagina of ingebed in hun eigen website(s). In de nieuwe Google Spreadsheets biedt de nieuwe interface ook de mogelijkheid om specifieke bladen en grafieken te publiceren zonder het hele document te publiceren.

Google rolt deze nieuwe versie binnen drie weken uit.

(Bron)