Blog

Uit recent onderzoek van Oxford Economics is gebleken dat er veel kansen liggen voor bedrijven om de resultaten te verbeteren middels cloud computing. Oxford Economics is een gerenommeerd onderzoeksinstituut welke in het verleden al veel onderzoek heeft gedaan naar de effecten van ICT investeringen. In dit artikel geven wij onze visie op hoe de cloud uw bedrijfsvoering positief kan beïnvloeden.

  1. Verschuiving van investering naar operationele kosten

Voor veel bedrijven klinkt het bekend in de oren: iedere vier jaar opnieuw investeren in apparatuur. Juist in deze slechte economische tijd dient zich bij veel organisaties dan ook terecht de vraag aan of het momenteel wel verantwoord is om te investeren in nieuwe apparatuur. Bij cloud computing is er geen investering in servers of licenties en betaalt men maandelijks een bedrag voor een constant innoverende dienst. De kosten van deze clouddienst zijn vaak veelal lager dan alleen al de energiekosten van een eigen serveromgeving.

  1. Positieve invloed op zakelijke processen

Het merendeel van de bedrijven dat meegewerkt heeft aan het onderzoek verwacht binnen een jaar al grote voordelen te behalen bij verschillende zakelijke processen als direct gevolg van de toepassing van cloud computing. Als we kijken naar een periode van twee jaar, dan neemt deze positieve invloed zelfs alleen maar toe. Maar liefst 83 procent van de ondervraagden verwacht binnen twee jaar voordelen te behalen door de implementatie van cloud computing, bijvoorbeeld op het gebied van klantgerichtheid en onderlinge samenwerking.

  1. Flexibiliteit bij zowel groei als krimp

Organisaties willen flexibel zijn en snel kunnen schakelen als gevolg van uitbreiding, overnames of geografische expansie. Dit heeft vanzelfsprekend een direct effect op de ICT-omgeving, die in een traditionele omgeving zonder extra investeringen minder goed gewaarborgd kan worden. Ook bij tegenvallende resultaten met een krimp van het medewerkersbestand als gevolg, is het een voordeel om capaciteit snel te kunnen terugschroeven. Iets wat bij cloud computing direct gerealiseerd kan worden, zonder extra investeringen in apparatuur.

  1. Het voordeel van early adopters

Bedrijven die al vroeg applicaties en data naar de cloud gemigreerd hebben, hebben een meetbare voorsprong op hun concurrenten met hogere winstmarges (+10 procent), een verhoogde efficiëntie, operationele besparingen en lagere investeringen, aldus Oxford Economics.

  1. MKB-bedrijven hebben over het algemeen minder complexe ICT-systemen en behalen hierdoor sneller voordeel

Cloud computing is niet alleen iets voor multinationals. Integendeel. De omschakeling van fysieke apparatuur naar een cloud omgeving is voor MKB-organisaties relatief eenvoudiger, waardoor de hiervoor opgesomde voordelen waarschijnlijk zelfs eerder merkbaar zullen zijn.

  1. Waar wacht u nog op?

Bijzonder in het onderzoek van Oxford Economics is dat 83 procent van de bedrijven veel voordeel verwacht te behalen met cloud computing, maar dat slechts 67 procent plannen heeft om binnen twee jaar op cloud computing over te stappen. Als verklaring wordt gegeven dat deze bedrijven geen idee hebben hoe ze dat moeten doen. Niet meer dan 57 procent begrijpt welke opties er überhaupt zijn. Is dat misschien omdat volgens het onderzoek maar een derde van deze bedrijven een geschikte adviseur heeft om te helpen bij deze beslissingen?

De specialisten van InfoCentive lichten de mogelijkheden graag toe in een vrijblijvend kenningsmakingsgesprek.

Is dit artikel nuttig voor u?Geen nuttig artikelNuttig artikel (+1 lezers vonden dit artikel handig, totaal 1 stemmen)

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *