Blog

Computercriminelen zijn inventief en zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om controle over uw computer te krijgen. Hun doel is zogenaamde malware te installeren die persoonlijke informatie probeert te ontfutselen of uw computer deel uit te laten maken van een zogenaamd botnet om op commando massaal andere (overheids)computers aan te vallen.

Het is daarbij niet meer voldoende om u op internet te beperken tot betrouwbare websites, daar met name de laatste tijd malwareschrijvers advertenties gebruiken om malafide software via grote bonafide sites te verspreiden. O.a. de nieuws- en sportwebsite NU.nl verspreidde afgelopen zomer op deze manier nietsvermoedend malware.

Hou kunt u zich hier tegen wapenen? Allereerst horen een goede virusscanner en anti-malware software tot de basisuitrusting van elke computer. Maar daarnaast is de browserkeuze ook belangrijk. Mijn voorkeur gaat uit naar Chrome. Chrome beschermt u met ingebouwde beveiliging tegen malware en phishing, automatische updates voor de nieuwste beveiliging en nog veel meer. Daarnaast kent Chrome zogenaamde extensies die de standaard functionaliteit nog verder uitbreiden.

Eén van die extensies is AdBlock. Deze extensie blokkeert advertenties op websites. Dit heeft twee grote voordelen: allereerst worden webpagina’s sneller en leesbaarder zonder al die advertenties, maar het grootste voordeel is dat malware ook niet meer via advertenties verspreid kan worden.

Zowel Chrome als AdBlock zijn gratis, al nodigt de maker van AdBlock u wel uit zijn programmeerwerk op vrijwillige basis financieel te ondersteunen.

Is dit artikel nuttig voor u?Geen nuttig artikelNuttig artikel (Nog niet beoordeeld)

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *